A blog section where general information, current news, developments and trends are shared for professionals in the field of communication and marketing and for those who are interested in this area.

SOSYAL MEDYANIN PAZARLAMAYA ETKİSİ

|

Geçtiğimiz aylarda Deloitte tarafından yayınlanan bir araştırmaya göre Türkiye’de akıllı telefon kullan kişiler bir günde ortalama 70 defa telefonuna dokunmaktadır. Bu da demek oluyor ki her 15 dk’da bir telefonumuzu kontrol ediyoruz. Yine aynı araştırmaya göre kullanıcıların yüzde 18’i yatmadan önce son baktığı şey telefonları ve uyandıklarında da her üç kişiden biri beş dakika içersinde telefonlarına göz atıyor.

Bu araştırmaya ve grafikte görülen reklam harcamalarının dağılımına baktığımızda dijital pazarlama her geçen gün pastadaki payını büyüttüğü görülmektedir. Markaların dijital evrime ayak uydurmaları gelecekleri açısından son derece önem arz etmektedir.

MediaCat Temmuz 2016 Veri Kiti’nden alınmıştır

Dijital pazarlamanın ve özellikle sosyal medya kullanımının hızla artması marka ve tüketici arasındaki ilişkiyi çarpıcı bir biçimde değiştirmektedir. İletişim tarihinde sosyal medya devrimine kadar markalar hep tek yönlü iletişim yapmışlardır. Kullanıcı deneyimlerini test edebilmek için konvensiyonel yöntemlerle analizler yaparak iletişim stratejilerine yön vermeye çalışmışlardır.

Sosyal medyanın hayatımıza girmesi ve bu denli vazgeçilmezlerimiz arasında olması ile birlikte tüketicinin elinde muazzam bir kontrol gücü oluşmuştur. Artık tüketiciler sadece markaların yapmış olduğu konvansiyonel iletişim etkisinin yanında, kullanıcı deneyimlerini takip ederek marka algılarını oluşturmaya başladıkları görülmektedir.

 

Dijital dönüşümde markaların hamlesi nasıl olmalı?

Bu dönüşüm ile birlikte markalar sosyal medyayı etkili bir şekilde kullanarak stratejiler oluşturmaya başlamalılar. Tüketici taleplerini, beğeni ve antipatilerini analitik olarak analiz edip hızlı geri dönüşler sağlayarak güven ve bağlılık yaratabilirler.

Markalar ve kurumlar online pazarlamada tüketici etkileşimini sağlamak için anket, kullanıcı üretimli hastag kampayaları, eğlenceli podcast ve videolar oluşturarak marka tanıtımlarını yapmalıdırlar. Bazı durumlarda katılımcılara fikirlerini yayınlama, paylaşma veya onların kendilerince içerik üretmeleri istenir. Bu yaklaşım, ilgili ürün veya hizmeti tüketici tarafından satın almaya motive eder, bu şekilde alıcı istediklerine değer verildiği hisseder ve marka ile birebir iletişim içerisinde olmuş olur.

 

Sosyal Medya kullanarak marka tanıtımı yapmanın başlıca faydaları nelerdir?

Sosyal Belirtilerin Çoğalması: Daha çok insanın markanız hakkında konuşması, beğeniler, takipler SEO üzerinde büyük boyutlu bir etki oluşturarak aramalarda üst sıralara çıkmanıza yardımcı olacaktır.

Marka ve Farkındalık Tanıtımı Yapmak: Daha çok insanın sizin sayfanızı paylaşması veya gönderilerinizi beğenmesi yoluyla marka algısı daima canlı kalacak ve bu algı sonunda takipçi/müşteri olarak size dönüş sağlayacaktır.

Kulaktan Kulağa Pazarlama: İnsanlar markanızı sizin anlatmanız yerine, başka kişilerin (özellikle tanıdıkları insanların) sizin hakkınızda olumlu veya olumsuz bildirimler vermesi konusunda daha duyarlıdırlar. Bunun sonucu olarak markalar, memnun müşteri sayısını arttırmaya azami özen göstermeli, sonrasında da bu kişileri sosyal medya stratejisi ile fahri marka elçiniz olarak kullanabilirsiniz.

Markanız veya kurumunuz ister büyük ister küçük ölçekte olsun, etkili bir sosyal medya pazarlaması sizi rakiplerinizin arasından sıyırıp, hedef kitlenizle birebir temas halinde olmanıza olanak sağlayacaktır.

 

Back to blog